Wednesday, July 7, 2010

World Cup Semi-Finals : Germany vs Spain, Germany FTW!!

FTN predict : Of course Germany FTW!

Awal pagi ini dua lagi pasukan hebat akan berentap untuk menentukan siapa akan melangkah ke Final World Cup 2010 di South Africa dimana Netherlands menanti. Germany yang sedang meningkat naik selepas persembahan mantap dengan England dan Argentina akan menghadapi antara pasukan terhebat dalam temasya kali ini (sebab Brazil dan Argentina dah kaput, so terpaksa la cakap macam ini). 


Germany turun dengan 2 condition malam ini. Tanpa penyerang muda Mueller, dan dengan berita Paul the Octopus yang memilih Spain sebagai pemenang. Tapi yang kedua tu macam tak relevan bagi aku. Semua permainan minda. Mungkin sotong itu dikawal untuk bergerak ke kotak Spain. Reverse Psychology daripada penyokong Germany? Haha. Gila skeptikal.


David Villa dan Klose pasti berebut nak menambah jaringan untuk merangkul Golden Boot bagi World Cup 2010. Setakat ini David Villa dan Sneijder mendahului dengan 5 gol, manakala diikuti Klose dan Mueller dengan 4 gol. Klose juga sedang getting close untuk menyamai rekod gol terbanyak sepanjang World Cup yang dipegang oleh Ronaldo (botak yang ada jambul sikit) dengan 15 gol.

Pose khas buat peminat (aweks-aweks).
Strategi meraih penyokong. Haha

+ + + + + + +

May the best team wins. Harap-harap Germany akan memberi satu sebab untuk aku berjaga masa Final nanti. hehehe. Wir werden wieder weltmeister sein!! 

Barisan kemungkinan Germany  : Manuel Neuer, Per Mertesacker, Jerome Boateng, Philipp Lahm, Marcell Jansen, Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira, Mesut Ozil, Trochowski, Lucas Podolski, Klose

Barisan kemungkinan Spain : Iker Casillas, Carles Puyol, Gerard Pique, Joan Capdevila, Sergio Ramos, Busquets, Xabi Alonso, Xavi, David Villa, Fabregas, Iniesta

4 feedbacks:

maslinamansor said...

memang peminat german tegar nie...

Faizal The Newscaster said...

maslinamansor >
yezza! penyokong tegar!..tegar ku berdiri sepanjangg malam..eh eh lagu exists plak

Eciz said...

haha. oke2 paul bagitau ai spain menang. cemana? LALALALALA

kenwooi said...

germany! =D

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails