Friday, July 2, 2010

Lirik Lagu Aizdean Mou Ichido (One More Time)

アイズディーン
Aizdean

Selepas berulang kali dengar lagu "Mou Ichido" dari Aizdean ni, aku rasa best pula. Kena pula 2 hari tak ada World Cup kat TV. Dah lama tak dengar lagu Jepun baru sejak pulang ke Malaysia. Al-maklumlah, sukar nak dapat info. Lagipun kat youtube selalunya lagu Jepun terbaru sukar nak dapat sebab isu copyright. Jadi bila nama Aizdean ni "boom" kejap, aku pun mencari-cari lagu Aizdean. Yang ada official video clip hanyalah lagu "Mou Ichido" ini. Itu pun preview clip saja, short version. Tapi kalau nak tengok lagu-lagu lain, ada juga video live show Aizdean. 4 episode semuanya, selain video-video interview Aizdean dengan TV Jepun.

Lepas aku suka lagu ni, sudah pasti aku nak mencari lirik lagunya. Tapi aku gagal mencari, tak kira yang romaji ataupun dalam nihongo. Jadi aku pun fikir-fikir, cuba nak tulis balik lirik lagu ni. Dengan nihongo aku yang sudah berkarat ni, aku dapat juga tangkap sikit lagu "Mou Ichido" ni. Dah hafal pun. Haha.

Jom layan lirik lagu "Mou Ichido". Siapa pandai Nihongo boleh layan, dalam romaji pun ada. Cuma translation je aku belum buat. Kalau Aizdean baca ni, tolong betulkan lah kalau ada silap pada lirik lagu ini. Tapi aku rasa ok kut, sebab aku folo gerak mulut sambil taip..haha

+ + + + + + +

Lirik dalam Nihongo

さよならを言わないままに
君と二度と会えなくなった
あの時君と一緒にいれば
何かが変わったかな

突然過ぎて分からなくて
涙さえも出てこなかったんだ
僕には君しかいなかったのに
君は同だったんだろう

あぁぁ。。涙が
今更出てくるなんて

もう一度
君に会いたいよ。。苦しくなるよ
叶うなら。。僕は君だけを
守りたかったよ
君さえいれば
僕は何も要らない
Just one more time


Lirik dalam Romaji

Sayonara wo iwanai mama ni
Kimi to nido to aenakunatta
Ano toki kimi to isshoni ireba
Nanikaga kawattakana

Totsuzen sugite wakaranakute
Namidasae mo detekonakattanda
Bokuniwa kimi shika inakattanoni
Kimiwa doudattandarou

aaa..namidaga
Imasara detekurunante

Mou ichido
Kimi ni aitaiyo..Kurushikunaruyo
Kanaunonara..Boku wa kimi dake wo
Mamorikattayo
Kimi sae ireba
Boku wa nanimo iranai
Just one more time

+ + + + + + +

Next song dijangka hit dari Aizdean, "Show Me The Glory"
dari permainan video Far East of Eden

3 feedbacks:

Hazzy Ishak said...

apa maksud lagu tu eh? paham sayonara je lah.haha

Faizal The Newscaster said...

lagu tu bermaksud
sekali lagi.
dia nak jumpa awek dia sekali lagi sebab xsempat ucap selamat tinggal.

nanti saya try translate lagu ni

"mou ichido kimi ni aitai yo"
[ingin bertemu kamu sekali lagi]

muhammad hasrul nizam said...

aizdean xde masuk dlm pe2 variety show ke kt sana? upload r klu ad...^_^

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails