Saturday, July 3, 2010

Brazil Tergolek, Robinho Meroyan Dengan Robben

[ 1 - 2 ]
BRA | Robinho (10')
NED | Melo (O.G 53'), Sneijder (68')

What a night of football!! Aku dapat juga tengok bola secara live, thanks to Stadium Astro website. Can't believe I watched online streaming so smoothly, clearly and without lag at all! Macam tengok ASTRO betul-betul. Superb service! Salute lah. Nak harapkan RTM..cettt porah. And how lucky I am to watch the Oranje dumps Brazil live! Ya kawan-kawan, Brazil tewas kepada Netherlands 2-1 dalam perlawanan penuh dramatik menyaksikan Netherlands bangkit daripada ketinggalan di awal permainan untuk menumpaskan Brazil. 

Lebih malang buat Brazil apabila pemainnya Melo menjaringkan gol sendiri sebelum dibuang padang akibat meminjak peha Robben. Arjen Robben benar-benar menjadi duri dalam daging bagi Brazil kerana single handedly mengucar kacirkan pertahanan Brazil. Sampai ramai kena mark dia. Takut benar Brazil dengan Robben. Kaka lansung tidak menyerlah, Robinho pula yang bikin panas bila tidak berpuas hati dengan Robben sentiasa. 

Apapun, aku cukup gembira melihat Brazil tewas. Walaupun aku tetap menyokong Germany dalam kempen World Cup ini, kredit dan pujian harus diberikan kepada barisan Oranje, terutamanya Robben dan Sneijder kerana bermain dengan best sekali. 

awek oranje yang sama. pandai kamera cari yer..
(original source soccernet.com)



Robinho meroyan tak tentu pasal..macam mak temah
(original source soccernet.com)


1 feedbacks:

hellioz said...

gyahahahahah`
bangsat ah
brazil kalah
cam haram~

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails