Monday, June 21, 2010

World Cup 2010 : Misteri North Korea dan Kebangkitan Spain

Portugal sekadar seri dalam perlawanan pembukaan. Kali ini mereka perlu memperoleh kemenangan. Tetapi lawan mereka ialah North Korea. Pasukan misteri dalam World Cup ini. North Korea terkenal dengan sikap berahsia dan propaganda mereka. Namun permainan bola sepak mereka cukup bertenaga. Mampu menjaringkan satu gol menentang Brazil. Aku rasa Portugal akan menghadapi tentangan sengit dari North Korea.


FTN predict : Portugal menang 1-0

+ + + + + + +


Aku ingin melihat Chile menang dalam perlawanan ini. Harap-harap Hamberto Suazo turun malam ini. Penjaring gol terbanyak dalam pusingan kelayakan ini amat dinantikan persembahannya oleh peminat Chile. Philippe Senderos dikatakan mengalami kecederaan dan mungkin tidak turun malam nanti. 


FTN predict : Chile tewaskan Switzerland 2-1


+ + + + + + +

Kalau Spain tak menang malam ini, aku rasa memang ada sesuatu yang tak betul. Honduras langsung tak beri saingan ketika menentang Chile. Kedua-dua pasukan belum memperoleh mata dari perlawanan pertama. Apakah Honduras mampu lakukan upset?


FTN predict : Spain menang mudah 2-0

1 feedbacks:

nesca said...

rasanya portugal tak dapat bagi fight pun. hampes je prestasi dorang kali ni huhu

spain.. ko baik menang!

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails