Sunday, June 27, 2010

South Korea Bermain Cemerlang, Nasib Tidak Menyebelahi Mereka

URUGUAY vs SOUTH KOREA
[ 2 - 1 ]

Uruguay menjadi pasukan pertama yang melangkah ke suku akhir. Logiklah, sebab perlawanan mereka yang pertama sekali. Haha. Since Uruguay menang, secara otomatik mereka akan layak dulu. Jadi Uruguay akan menanti pemenang antara USA dan Ghana sat lagi. Korea menguasai perlawanan, tetapi nasib tidak menyebelahi mereka. Gol kemenangan hasil curling shot yang cantik dari Suarez memastikan Uruguay meneruskan perjuangan mereka dalam World Cup 2010.

South Korea melepaskan gol mudah pada minit ke 8, dan selepas itu mereka bangkit dan menguasai perlawanan. Banyak serangan dilakukan, freekick pun kena tiang. Walaupun hujan lebat, South Korea nampak bijak mengawal perlawanan dan banyak menggunakan short pass untuk bawa bola ke kawasan Uruguay.

Apapun, tahniah kepada South Korea kerana bermain dengan baik sekali dan membuktikan negara Asia mampu mencabar pasukan benua lain. Lepas ini kita tunggu "The Blue Samurai" Japan dalam satu lagi perlawanan dengan negara Amerika Latin, Paraguay. Harap-harap kelab peminat motosikal Honda akan buat gathering kat kedai mamak dan beri sokongan kepada Honda.

Penyerang utama South Korea
(original photo from soccernet.com)


Midfielder South Korea
(original photo from soccernet.com)Gol Keeper South Korea
(original photo from soccernet.com)Forlan mesti nak buka baju, cari publisiti..mungkin nak masuk
(original photo from soccernet.com)

+ + + + + + +Undi dah? Tinggal 2 hari je lagi. Please?
Jangan lupa undi ye! Tolong kawan-kawan apa salahnya..hehe

1 feedbacks:

kenwooi said...

i was hoping that korea can make it thru =/

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails