Tuesday, June 8, 2010

Orang Australia Yang Suka Buang Masa


SYDNEY - Kafe Sydney di Australia mendakwa berjaya memecah rekod dunia setelah ia menghasilkan burger gergasi berinti daging lembu seberat 81 kilogram (kg) yang mengambil masa 12 jam untuk disediakan kelmarin.

Burger gergasi itu dimasak oleh dua pemilik kafe berkenaan, Joe dan Iman El-Ajouz di bandar ini dengan berat keseluruhan 90 kg sekali gus menenggelamkan rekod sebelum ini, 84kg yang dicatat di negeri Michigan, Amerika Syarikat.

Burger tersebut mengandungi daging lembu, 120 biji telur, 150 kepingan keju, 1.5kg lobak, 2.5kg tomato dan 2kg salad dengan dilapisi sos istimewa dan roti ban gergasi. - Reuters

All these for a mere world record?
BUANG MASA LAH!


Baik letak seekor lembu terus!! Macam style Mendy Lamb di Arab


SOURCE : Kosmo

Kaunter Pertanyaan FTN. Ask me..if you dare~

8 feedbacks:

Hazzy Ishak said...

dorang guna sekor lembu ke?
macam2 dorang ni pkir semata2 nak pecah rekod

Faizal The Newscaster said...

> Hazzy
Tulah, seriously buang masa..belum tentu sedap pun masak burger sebesar tu..hoho

Muhammad Safie said...

bsar giler burger..tu cmne nk mkn..

Farid MOFASAD said...

kenapa benda camni kita tak fikir positif?

nak berjaya bukan hanya pada buku sahaja...

tapi hati dan akal untuk berjaya...





...




JOM SERTAI KEMPEN KAMI BLOGGER PICISAN MENENTANG KEKEJAMAN ISRAEL!!

maslinamansor said...

Lepas nie takut ada orang buat lak burger menggunakan 2 ekor lembu...

gooseberries said...

hahah..ley wat kenduri burger nie..=P

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

then daging lembu tu makan ke buang? kalau makan... bagus lah.. menambahkan berat badan masing2... kalau buang membazir...

Membazir tu sahabat syaitan... (oh memang pun)

azieazah said...

Selalunya pihak-pihak yg ada bajet berlebih-lebih memang suka buat benda pelik-pelik untuk tarik perhatian orang...

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails