Monday, June 14, 2010

World Cup 2010 : Group E & F Fixtures

The Oranges bakal turun malam ini. Rasanya kecederaan yang melanda Robben pasti dirasai oleh seluruh kem Netherlands. Aku rasa Van Persie bakal menjaringkan gol malam nanti dan gandingan dengan Dirk Kuyt dapat menyentap barisan pertahanan Denmark. Oranges juga memiliki barisan tengah yang hebat seperti Sneijder, Van Bommel, dan De Jong. Aku rasa dapat melihat jaringan yang banyak malam ini.


FTN Predict : Netherlands tewaskan Denmark [3-1]

+ + + + + + +

Japan pasti tertekan melihat negara jiran mereka Korea Selatan menang bergaya ke atas bekas juara eropah Greece. Mereka pasti nak menandingi kelebihan Korea Selatan. Dua negara ini memang sentiasa bersaing untuk buktikan mereka hebat. Tapi aku rasa pasukan Japan tahun ini tidak menyerlah. Menentang pasukan yang kuat stamina seperti Cameroon pasti memaksa pemain Japan lebih banyak bergerak. Kelebihan bermain di benua Afrika dengan penyokong yang ramai pasti memihak pada Cameroon. Eto'o bakal membuka akaun jaringan golnya malam nanti!


FTN Predict : Cameroon tewaskan Japan [2-0]

+ + + + + + +

Juara bertahan Italy akan berdepan Paraguay. Italy akan bergantung harapan kepada penyerang De Rossi manakala Paraguay dengan penyerang sensasi Santa Cruz. Kali ini Italy tidak disertai kelibat pemain terkenal seperti Inzaghi, Totti, mahupun Del Piero. Ramai pemain muda tetapi gawang masih dijaga oleh Buffon. Pirlo pula mungkin tidak diturunkan malam ini akibat kecederaan.FTN Predict : Italy seri dengan Paraguay [2-2]

+ + + + + + +

0 feedbacks:

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails