Saturday, June 5, 2010

Layout Baru Blog : Pendapat Anda?

Salam semua! Di hari Jumaat yang mulia ini. Korang perasan tak? Takkan tak perasan kut? Akhirnya aku ambil keputusan tekad menukar layout blog. Walaupun guna yang sedia ada di web (ye aku tak sepandai dulu tentang HTML codings), aku puas hati dan rasa seronok nak tulis di blog. Sebab dah berwajah baru, awal-awal seronok lah kan? Sama macam beli handphone..lama-lama bosan juga. Haha.

Ok, atas maklum balas dari rakan-rakan blogger macam Jard, Mat Joe dan lain-lain aku membuat keputusan untuk revert kembali guna comment system yang sedia ada di blogspot. Sepatutnya lebih pantas dari disqus (kalau korang tak komen siapp!)

layout lama FTN

Selain remove disqus, aku sudah ubah shoutbox guna script hide/un-hide kat tepi untuk kurangkan serabut di sidebar. Selain itu, lighter blog header..aku guna transparent gif, jadi saiznya amat kecil sekali. Sepatutnya loading time kurang sedikit (nasihat dari kak jie). 

Jadi bagaimana pendapat korang? Sesuai tak?


Dah cuba FormSpring FTN? Malu bertanya sesat dalam blog!

11 feedbacks:

Hazzy Ishak said...

sesuai sangat!
saya rasa kalau guna comment blogspot lebih senang. Disqus lambat.

Syira ITIK KEJ♥M said...

header ok. :D


pakai je comment blogger lg snng!

Jard The Great said...

cunn.... kalau letak gmbr sendiri.. =p

Azman Roslan said...

baru la senang nak komen.. heheh..


Bentong: Sesak Bila Cuti Bermula

Faizal The Newscaster said...

Hazzy > bye-bye disqus!

Itik Kejam > tengah pakai ni..hehe

Jard > tunggu la aku ada rambut cam dR Rozmey dulu..

Azman > harap-harap gitulah

Matjoe said...

tunjuk muka sendiri boleh??

Matjoe said...

btul, discuss lembab

Faizal The Newscaster said...

MatJoe > ada je muka sendiri..cuba tengok kat about tu..

jfook said...

Not bad. :)

azieazah said...

Banyak kali Kak Azie komen guna Disqus dulu selalu tak lepas... slow pastu error.. padahal tiap entri masuk baca, tp bukan semua komen lepas.

skang dah ok kan?

Aidi-Safuan said...

hahha... kacak! tuh picture sapa kat header tuh? :P

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails