Saturday, March 6, 2010

Bloggers Gathering Episode 1

Okeh. Kali ini kita mulakan episode pertama laporan dari Bloggers Gathering yang diadakan dengan jayanya (alhamdulillah) di Commonwealth Forest Park & Resort Rawang. Terus terang aku katakan, aku tak pernah pun berjumpa dengan mana-mana bloggers sebelum ini. Tapi semuanya ceria, "happening gile" dan banyak tips dapat dikongsi bersama. Walaupun terdapat beberapa suara sumbang kalau korang perasan di komentar blog-blog yang terlibat, bagi kami semua ia satu perjumpaan yang berjaya. Sekian lama berjumpa di skrin komputer dan laptop, akhirnya mata bertentang mata (ini ayat bro Hazrey suka ni) sambil semua bergelak ketawa. Macam dah kenal lama pula rasanya.

Okeh. Cukup. Panjang mukadimahnya. Aku tak dapat nak update sekaligus semua cerita. Jadi aku buat by episode. Macam Star Wars. Macam Lord Of The Rings. Macam Senario. (eh)


Episode 1 : Kereta berfrekuensi Tinggi (bukan microwave)


Okeh. Semasa pendaftaran (dah tolak kisah hampir berjalan kaki 1km ke atas), semua orang tertarik dengan kereta En Shukor. Kenapa? Sebab keretanya banyak dawai-dawai terjuntai atau nama lainnya ariel (betul ke eja?). Kebetulan ada 4, jadi timbul la syak wasangka. Yang ariel panjang untuk yang muda, ariel pendek untuk si tua. Paham ke tak? Hehe


Okeh, ini rupa kat dalam keretanya. Bukan main lagi kan? Macam Transformers pun ada. Sebab macam-macam suara boleh dengar kalau semuanya on. Kalau tak silap ada 8 semuanya? Hebat. Rasanya kereta ini pun boleh masuk Malaysia Book of Records. (atau ada yang lebih banyak dari itu?)
Nak tahu cara-cara menggunakan radio amatur dengan betul?Beginilah caranya. Pose kena betul, tangan kanan di pinggang tangan kiri kena sandar di kereta. Ini basic katanya. Hehehe (gurau ajer)

Sekian episode 1. Nanti aku sambung kisah selanjutnya, dengan sessi kongsi tips dengan bro Mazidul dan Hazrey.


p/s : gambar-gambar terpilih akan aku letak di blog 1LDK. Paparan lebih besar di sana. Bila sudah update nanti aku inform.

Bloggers lain yang sudah update kisah Gathering ini
1. bro Mazidul - Perhimpunan Lancar
2. Vic @ Diana - Biggest Bloggers Gathering - 6 Mac 2010
3. Shaik - Taking a Break - Bloggers Day Out
4. Azrul - Sekitar Bloggers Gathering @ Commonwealth Forest Park - 6 Mac 2010
5. Kak Jie - Perhimpunan Blogger di Taman Rimba Komanwel

Related Posts with Thumbnails