Friday, August 6, 2010

Blackberry Dan Kehidupan Seharian

Blackberry. Kegilaan ramai remaja masa kini. Apakah kelebihannya digunakan dengan bijak? Kerana aku perhatikan ramai yang menggunakan Blackberry ini lebih banyak menghabiskan masa buka Facebook dan chatting dengan BBM Service. Pendek kata, lebih banyak masa dihabiskan dengan telefon Blackberry.

Aku merasa sangat pelik melihat gelagat rakan-rakan tak kira di pejabat mahupun di luar yang seolah-olah ketagih dengan Blackberry ini. Aku yang guna phone ada WIFI pun cepat rasa bosan surfing. Apalah nak nampak dengan skrin kecil, sakit mata adalah. Perlu ke "get connected" sentiasa? Macam tak ada life je..segala aktivity nak dilaporkan kepada dunia. 

p/s : Budak-budak sekolah pun dah ada yang guna Blackberry. Macam tak sesuai je kan. Setuju?

Sessi soal jawab di FormSpring FTN!

3 feedbacks:

J. Love said...

gua pernah pakai. stop sebab mahal nak bayar kat maxis. berry lagi, broadband maxis lagi.

tak tengok wayang gua kalau asek online je. kah kah kah!

hudhud said...

im using e71. ok la for surfing. but as u said. tak puas. so i rasa tk berbaloi beli bb mahal2. :)

Jard The Great said...

simbol kemodenan. pasal tu ler ramai pelajar guna. mmg tak sesuai ooo...

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails