Wednesday, August 25, 2010

Kereta Boleh Terbang - Serius Kentang

Photobucket
1985 Pontiac Firebird

Gambar di atas ialah model kereta Pontiac Firebird yang popular di Amerika Syarikat lahanat. Ramai kata kereta ini boleh terbang, sebab namanya Firebird. Model Pontiac Firebird ini juga adik-beradik dengan kereta K.I.T.T Knight Rider (model Trans Am) dan selalu terbang ke sana ke mari dalam siri dongeng popular itu. 

Baru-baru ini seorang budak berumur 19 tahun dari America dah berjaya buktikan kepada dunia bahawa kereta tersebut betul-betul Horliauw boleh terbang. Tak percaya? Kita roll V.T tengok video. 


COLUMBUS, Amerika Syarikat - Seorang remaja berusia 19 tahun di Ohio, Brennan S. Eden cedera parah selepas kereta Pontiac Firebird yang dipandunya terbabas sebelum merempuh penghadang dan melayang di bawah sebuah jejambat, lapor sebuah akhbar semalam.
Eden gagal mengawal kereta itu pada kelajuan 160 kilometer sejam di lebuh raya Interstate 675 di Greene County, Ohio, baru-baru ini.

SOURCE : Kosmo

6 feedbacks:

Hazzy Ishak said...

terbang dengan sengaja tu.hehe
tak pasal2 je masuk hospital

maslinamansor said...

bawa kereta tak agak2...

almutarjimah said...

fuiyoo terbang indeed!

Ili Shaheera said...

"This video has been removed due to terms of use violation" Awwww Dx

Faizal The Newscaster said...

Shaheera, dah update dah..leh tgk lagi :)

Ili Shaheera said...

Yays~ Da dapat tengok.. masyeh ea! Aduh.. sakit tuuu.. Smoga beliau insaf.. gerenti trauma da dengan benda2 terbang x3

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails