Tuesday, August 24, 2010

Bunuh, Penggal, Kerat, Gantung : Drug War di Mexico City

Photobucket
photo source here


Aku terbaca kisah ini di internet (of course la).

"Ganas gila", respon pantas without lagging sebaik saja aku baca dan lihat gambar di atas.

Ini tahap kena rasuk betul ini. Bunuh, penggal kepala, dikerat alat kelamin dan jari telunjuk kemudian di gantung terbalik dalam keadaan bogel di jambatan berhampiran kawasan kediaman mewah. Bukan seorang tapi 4 orang! Mujur ia tidak berlaku di Malaysia, sebaliknya berlaku di Mexico City. Puncanya mungkin akibat konflik aktiviti dadah antara dua puak berlainan. Negara Mexico sememangnya terkenal dengan drug war besar-besaran.

Selain kes itu, dalam jarak masa 10jam, dua lagi lelaki lain dibunuh dan kepala dipenggal. Pembunuh mereka juga meninggalkan satu beg plastik berisi kepala-kepala yang dipenggal berserta mesej amaran.

+ + + + + + +

Jenayah berlaku setiap masa. Tapi lihatlah kadar keganasan yang makin menggila di dunia sekarang. Apakah korang sanggup pegang parang, dan penggal kepala seorang lagi manusia lain macam sembelih ayam? Nak sembelih ayam pun kita ada rasa teragak-agak kan?

p/s : baru cerita ayam, belum masuk cerita jumpa lipas lagi

info source : here

3 feedbacks:

LORD ZARA 札拉 said...

Gila kentang~

T_______T

azieazah said...

Tak tau apa citer remaja pompuan Malaysia yg kena tahan sebab ditipu sindiket dadah di Mexico tuh. Kantoi kat airport.

kesian. Dadah ni memang racun no 1.

Hamli Sanai said...

Ouch, sakit~~

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails