Thursday, August 5, 2010

Tak Ambil Iktibar Kisah Lalu, Sekarang Giliran Nor Azita Pula?


Dah lama tak ada isu panas dengan Facebook. Well, sort of. Mungkin banyak berlaku, tapi isunya tak hangat. Mostly isu artis dan artis dan..artis. Sejak kes Mohamad Tasyrif, kes benci Terjah!, kes Ammar dan macam-macam lagi.

Hari ini aku tengok di wall Facebook aku, ramai kawan-kawan aku especially yang berasal dari Johor join satu page yang mahu banned seorang insan bernama Nor Azita Osman. Aih, artis ke? Lalu aku pun siasat, kenapa sampai ada "Hate Page" di Facebook, dan sudah ada lebih 4,500 fans. Ramai tu! Mesti ada sesuatu yang tak kena.



Rupanya kes lama berulang lagi. Disebabkan statement menghina negeri Johor dalam facebooknya, telah menimbulkan rasa marah dikalangan rakyat Johor. Apatah lagi dalam statement-statement itu ada tertulis tentang Sultan Johor. Memang silap besar tu. Nak tahu lebih lanjut..apa yang lanjut..? (eh macam Johan Raja Lawak pulak)..boleh tengok sendiri di page ini.

p/s : kenapalah kita suka sangat bikin kontroversi. tak fikir ke kesan daripada kenyataan sebegitu? sebelum tekan enter comment, why not kita cuba baca balik..lawak mungkin pada kita, tapi orang lain bagaimana?? Dah la dekat-dekat nak puasa ni.. Seems that all this started just because of Famous Amos Cookies? OMG..how childish is that??

Sessi soal jawab di FormSpring FTN!

8 feedbacks:

cik panadol said...

rakyat malaysia ni amat sensitif hal2 macam ni...kne berhati2 bila keluarkan pendapat...

J. Love said...

haha. kadang-kadang orang johor malas nak amik tau pasal sultan diorang. kalau amik tau bebetul, maybe diorang pun will go, ha'a eh.

well, i'm a johorean. the fact that i know about the dirts about 'those people' buat gua tak rasa apa kalau orang cakap badly pasal diorang.

but i am a proud johorean.

Ninja Biker said...

apa nak jadi la melayu sekarang kalu tak hormat sultan..follow your blog..please follow mine

htp://ninjabiker.blogspot.com

Hazzy Ishak said...

memang tak masuk akal, hina johor sebab tak ada famous amos.

gila glemer kot

maslinamansor said...

lain kali berfikir sebelum menulis...

lilacfla said...

aku rasa org yg save that pic, then sebarkan lagi childish.samalah ngn kes before kecuali kes nik aziz tu.

agaknya ada saham dosa x sebarkan macam ni?

Faizal The Newscaster said...

lilacfla,
terima kasih atas nasihat anda. semoga mereka yang berkenaan berhati-hati memberi pendapat secara terbuka.

lilacfla said...

bukan apa terfikir saja. bg saya dia memang salah, tak menjaga tulisannya sampaikan kata hina sebab x ada kedai biskut? saya rasa mungkin perkataan hina tu digunakan agak melampau,

cumanya terbangkit persoalan org yang save that screenpic, then sebarkan. Apa niat dia? adakah dia nak sampaikan kebenaran? apa matlamat dia cuba nak capai?
adakah lebih baik dia diamkan, nasihat secara belakang daripada dia sebar. pada pandangan saya lagi, org begini dalam kenalannya juga. tak terasakah nak menjaga aib si dia, tambah2 satu malaysia dah mencemuh ibu mengandung tu gara2 dia x suka johor sebab x da kdai biskut. T_T (haisy)

hee my 2 cents... :D jgn salah faham.

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails