Sunday, September 5, 2010

TV3 Silap Sambut Perayaan

Tahun ini keseronokan nak tengok iklan raya di TV kurang. Pertama sekali iklan raya yang dinanti-nanti dari PETRONAS sangat menghampakan. Tidak lagi menyentuh jiwa dan perasaan seperti iklan-iklan tahun sebelumnya.

Tapi yang paling menghampakan ialah iklan raya dari TV3. Ntah apa silapnya, mereka seolah-olah tersilap tengok kalendar. Bulan ini kita akan menyambut Aidilfitri yang mulia, tetapi iklan mereka seolah-olah mengambil unsur-unsur Santa Claus, dan paling mengelirukan kenapa menggunakan bunga teratai dengan lampu pelita?

Konflik. 1Malaysia lah sangat. Tapi biarlah bertempat. Bila hari raya, pastikan mesejnya tentang raya. Kepada pihak TV3, aku sarankan tukarlah iklan. Biar rugi buat iklan daripada kena sumpah seranah seluruh rakyat Malaysia. Worst case, esok iklan ini jadi isu politik (aku yakin memang jadi nye)


Iklan yang mengarut, thanks to TV3


TV3, please do something.

7 feedbacks:

akufrazi said...

Mmmm.. Agak la.. Tp yg itu ala ala beca je.. Iklan ni mcm 1 mlsia.. Hrp ianya tidak di gembar gemburkn sehingga mgugat ketenteraman yg tlh dkecapi slama 53 thn..

akufrazi said...

Mmmm.. Agak la.. Tp yg itu ala ala beca je.. Iklan ni mcm 1 mlsia.. Hrp ianya tidak di gembar gemburkn sehingga mgugat ketenteraman yg tlh dkecapi slama 53 thn..

LORD ZARA 札拉 said...

bukan setakat beca yang penuh lampu, tapi ada lagi yang pelik~

kenapa tak letak lembu ke kambing kat beca tu sekali?

LOL!

J. Love said...

dah dah. dah raya ni takyah tengok TV. go shopping go!

Eyriqazz said...

ramai yang dah sound dan baca di blog pasal ni..memang patut tv3 do something..tadi berita pm baruje ckp pasal isu agama di facebook..tapi kalau rancangan tv no 1 di malaysia pun,tidak sensitif,apa cerita?

firahadifa said...

gelak aku baca komen lord zara. kekeke

Jard The Great said...

ramai org kutuk iklan neh.. hehehe

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails