Thursday, September 23, 2010

Mak, Jgn Risau.. Kitorg Pegi Sex Ok?

SMS Fail Ep. 2 and SMS Fail Ep. 1 on FTN.

Aku gelak dengar radio HOT.FM pagi tadi. Kisah bahasa sms yang mengelirukan. Tetiba aku teringat kisah budak-budak lari rumah yang fail bersms dengan mak bapak diorang ni. Katakanlah dalam salah satu sms tu diorang sms dengan ayat "Mak, jgn risau..kitorg pegi sex ok?" agaknya apa reaksi mak/family diorang tu?

1. Bersedia nak register diorang ke sekolah hamil di Melaka nanti?
2. Sekeh anak-anaknya sebab fail tulis sms.
3. Reply dengan selamba, "OK, make sure pegi sex tau"

OMG aku baru tau yang "x" tu korang baca sebagai "kali". Cilakak. Apa salahnya tulis "sekali" instead of "sex"? kalau bagi kat aku pun, payah kepala otak aku nak digest. Aku report sebagai sex harassment kang!

+ + + + + + +

Tapi dalam suratkhabar tulis diorang(budak-budak kembar fail sms tu) mengaku betul-betul buat sex dengan boipren diorang. Hampeh punya budak-budak. Ada peluang kena register sekolah kat Melaka nanti.

Photobucket
Fail! Fail! Fail!

p/s : "oklah tu korg pegi sex. berapa org? dua? tiga?" - dem confusing!

p/s/p : just incase korang confuse, cerita sms sex tiada kena mengena dengan kes kembar tu tau. aku hanya mengaitkan isu bahasa sms yang dibincangkan di HOT.FM dengan kisah kembar itu saja. Tapi kebetulan pula mereka memang buat sex! LOL

*siot budak-budak kembar ni, dapat 3 entri kat blog aku!

11 feedbacks:

LORD ZARA 札拉 said...

tolonglah~

tolonglah bagi aku terajang muka budak2 camtu~

Matjoe said...

happen alot

aYaz said...

ouch..!
aku rase nak bg pelempang aje..
sekolah tak abes,eja pn nak short-form..aish...
pastu wat keje bkn2..

Hazzy Ishak said...

gila gila!!
kecik2 dah gatai

Mariella Liyana said...

Hahaha...

"Sekali" ke rupanye...sumpah takleh nak agak!

A bit too late but nevertheless...

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

otak aku pun tak leh nak digest sex tu sekali...
ingat sekolah ejaan muda remaja...

najib said...

okey,pasni kiter ckp mak,kiter nak g sex.ader harapan nak kena pelangkung dengan mak ni

FTN said...

Zara,
cikgu takleh lempang nanti kena saman

matjoe,
first time aku jumpa "style" tu

aYaz,
ramai nak pelempang diorang ni..

Hazzy,
bukan takat gatai, miang semua skali

Mariella,
kan kan? confusing

Vic,
haha sama la kita..advance sangat budak-budak sekarang

najib,
jangan takat pelangkung, smack down..piledriver sekali

Farhan Hassan said...

Dulu aku tgk semua old timer, cmner la diorg nak adapt dgn gadget n enviroment skang..tp bile tgk bdk-bdk skng aku lak rase cam aku dh tua sgt, jmper bdk drjah 4 lepak kt klcc mcm dia tu dh abes unvrsiti..siot, dulu aku ngah baca dragonball kot masa tu kt umah hahaha

.sweet-ants. said...

bodo nye bdk sekarang ni.

Ili Shaheera said...

'x' bagi sha ada 2 maksud.. 'tidak' dan 'kali' ( :
"OK, make sure pegi sex tau" Ahahahaha xDDD

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails