Sunday, February 21, 2010

Kehidupan Seorang Facebooker Tegar


6.00am : Bangun tido (atau masih belum tido)
6.01am : On komputer, startpage = Facebook
6.05am : Check notifications. Tulis status = "Selamat Pagi." atau "Wahh awalnyer aku bangun hari ini".
6.15am : Tulis status = "Nak pegi mandi". Pegi mandi.
6.30am : Breakfast. Sambil taip status = "Hari ini breakfast minum air kosong jerr :("



7.15am : Pegi keje. Sambil panas enjin, on facebook mobile. Taip status = "Nak pegi keje dah ni..boringnyerrr"
8.00am : Start keje. Meeting pagi. Facebook mobile = "Ape la bos ni hangin pagi2..rasa nak benti keje je!"



8.30am : Pura-pura keje. Sambil on Facebook. Stalk page orang lain. Comment, Like status, main Farmville. Sambil sorok2 buat keje. Berterusan sampai rehat tengahari.
12.45tgh : Facebook mobile. tukar status "Nak makan luar ni..best best. Abg Jo belanjer!"
1.15pm : Kat kedai makan. Tukar status lagi "Lambat gile servis kedai nih..menyirap aku!"
2.00pm : Facebook jap. Sambil tukar status "Ngantuk plak. Rasa nak tido jek" (tapi sempat je FB). Berterusan sampai waktu balik keje.

Sampai je rumah.
6.30pm : On komputer, Facebook status tukar dulu. "Nak tengok Na O Mei! Yey yey!"
7.30pm : "Nak makan ape pulak malam ni yer" (ini pun nak bagitau orang ke?)



Berterusan dan status bertukar-tukar ikut keadaan. (contohnya, streamyx slow, jiran sebelah bising, drama tv tak best, panas, dahaga, lapar, kucing beranak, beras dah abis dan sebagainya). Tak lupa juga satu lagi window untuk main farmville, mafia wars dan lain-lain.
12.00pm : biasanya sudah mengantuk. dan status pun dah tulis "Tido dulu ye kawan2! ;)"

ulang seperti atas. sekali-skala selitkan upload gambar, bergantung kepada frekuensi pergi clubbing, drinking, ataupun cam-whore.



p/s : kadang-kadang tu terlampau obses, sampai takde life akibat facebook. tak cukup di rumah, yang pakai 3G pun nak update kat handphone, blackberry pun dah ramai pakai..tapi untuk facebook? ceh

p/s/s : gambar semua dikutip dari Google.com

2 feedbacks:

shandye. said...

dulu aku seobeses itu. sekarang tidak lagi selepas FB pnh block aku 3 kali. hurm...

maisyara Pot! Pot! said...

tk pnh obses mcm tu. hahaha. slalu yea just msuk main game jep.

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails