Friday, February 26, 2010

Kalau Dah Keluar Surat Khabar, maknanya "Something's Wrong" lah tu

Maya Karin


Kenapa perkahwinan yang melibatkan selebriti selalunya bermasalah? Tak kiralah di Malaysia, mahupun di mana sekalipun. Pasti menjadi topik hangat di akhbar-akhbar dan majalah. Pada aku, bila keluar saja artikel mengenai isu perkahwinan artis, tak perlu lah berdolak-dalik lagi.

Seperti apa yang berlaku kepada Maya Karin. Baru-baru ini keluar artikel di MStar mengatakan dia cuba menafikan perkahwinannya bergolak dan masih baik seperti biasa. Kemudian tak lama selepas itu, nama Maya Karin terpampang di semua akhbar. Dia akhirnya mengaku sedang menghadapi pergolakkan dalam rumah tangga.

Tak lupa juga banyak lagi kes penceraian yang melibatkan selebriti. Di Hollywood misalnya, Angelina Jolie dan Brad Pitt juga sudah dikatakan akan mengakhiri ikatan perkahwinan mereka. Dalam persada sukan, pemain Chelsea Ashley Cole juga dikatakan sudah ditinggalkan oleh isterinya yang juga selebriti di UK, Cheryl Cole.


Ashley dan Cheryl, di ambang perpisahan akibat scandal


Berita seperti ini bukanlah bagus dan enak didengar. Sememangnya ia sesuatu yang tidak mahu dilalui oleh semua orang. Tapi aku berpendapat, kalau ada artis di Malaysia yang hendak kahwin selepas ini, tak perlulah dibuat besar-besaran sampai sponsor berjuta-juta. Kerana bila penceraian berlaku, ia pun dilaporkan besar-besaran di surat khabar. Tapi bila bercerai, ada ke orang nak sponsor itu ini?

Satu lagi, kalau rasa dah berkahwin tu..berpada-pada lah bila bekerja. Takkan nak berpakaian seksi, berpelukan, clubbing dan sebagainya kalau dah berkahwin. Mana lah tak jadi tekanan yang membawa kepada penceraian. Tengok Dato' Siti, Ziana Zain, Amy Mastura misalnya. Semua low-profile dan masih maintain tanpa kontroversi walaupun sudah berkahwin.

Amy Mastura, maintain comel je


Kesimpulannya, banyakkan berdoa supaya keluarga kita kekal bahagia dan minta dijauhkan segala bala bencana. Amin

SOURCE : MStar, TheStar, Google

0 feedbacks:

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails