Friday, October 29, 2010

Terkentut Sambil Menaip

Dulu-dulu

Ring-ring-ring!! (telefon kat ruang tamu berbunyi)

Amar (Boipren) : Hello..Assalamualaikum
Mak Awek : Waalaikumsalam.
Amar (Boipren) : Boleh saya cakap dengan Chinta (awek saya) ?
Mak Awek : Siapa ni? (kalau nasib tak baik suara dah tinggi time ni)
Amar (Boipren) : Saya kawan dia makcik, nama Amar
Mak Awek : Tunggu kejap ye...Chintaaaaaaaaaa!!! Kawan kamu ni..Amar talipooooonnnnn!

Berlari-lari ke telefon. Tapi kena cakap bisik2. Sebab mak ada dekat ruang tamu.
Lepas tu takleh lama-lama. Paling lama pun 10minit. Lebih dari tu, konfem kena maki.
Silap-silap Bapak tengah dengar dekat telefon lagi satu dalam master bedroom...

+ + + + + + +

Sekarang

Sudahh la sudahh ku harus pergiii..jangan kau tangisiiii (ringtone iPhone 4 si awek berbunyi)

Boipren : U, kenapa lambat angkat phone?? (sambil golek kat katil..to the left to the left)
Awek : Alaa U ni, I tengah FB chat tadi dengan my BFF la..very the bz (guling to right)
Boipren : U dah makan? (peluk teddy bear awek bagi beli kat Jusco)
Awek : Dah. U? (dok tenung gambar kat frame bentuk love tepi katil)
Boipren : Belum. I teringat kat U. Rindu giler ni. Tu yang call U..sian I tau (tutup muka dengan bantal)
Awek : Alalala keshian dia..U tak lapar ke? (muka monyok ala-ala concern)
Boipren : Lapar jugak, tapi lepas dengar suara U..jadi tak lapar pulak tauu (tersengih-sengih tahan perut berbunyi krukk krukk)

..berlarutan sampai 2.5jam. Itu pun sebab bateri phone nokia si boipren bunyi Tududuuu..
Berpeluh telinga gayut telefon. Pastu pegi kat facebook update status:

"Aww, sweet sangat u.." - terus si boipren comment : "i miss u lagi"
berbalas2 sampai 52 comments.

Oh tak lupa juga.. tweet "gayut tepon 2 jam lebey dengan hubby..oh i like" (ceh hubby konon)
si boipren pulak RT laju-laju.

Oh Em Gee! Pfffttttt! Pendek kata tak berenti.

Padahal, di dapur..Mak si awek dok ingat anak dia tengah belajar dan buat homework dalam bilik dengan kusyuk sekali. (konon-konon rajin tutup lampu bilik pasang study lamp..)

Dua-dua belum abis SPM pun. Caiss


Inilah realiti kehidupan sekarang. Scary kan?

Photobucket


//Tajuk entri adalah rekaan semata-mata. kthxbye

7 feedbacks:

aYaz said...

ciss..!!

Azrul Hisham said...

haha...sangat menakutkan...

Jiji-Fify said...

ceyt!! siud.

maslinamansor said...

biasa la... fikiran dh maju... hehehe

rossoneri said...

hahahahah..xsalah nak bercintan2 nih, tp jgnlah sampai study ke laut..obses sgt dgn boypren,tu yg bahaya..

LORD ZARA 札拉 said...

sweet?

sweating aku bro~

>.<

but it's reality~
agree!

J. Abdullah said...

macam mana gua nak RT entry ni? kahkahkah!


gua boleh relate sebab dulu pun time skolah, memang hebat gila kalau own a handphone. memang orang kaya lah senang cerita. kalau ada kawan sekelas yang lelaki telefon rumah (bukan boyfriend), memang TAKUTTTTTTT sangat kalau parents yang jawab. ayah gua mesti marah gila.

budak sekarang... ah, u said it all man.

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails