Tuesday, October 5, 2010

Janganlah Percaya Kepada GPS 100%...

Kalau tak nak jadi macam Robert Ziegler. Dia follow 100% arahan daripada alat GPS dan akhirnya tersangkut di pergunungan Bergun, Switzerland. Entah macamana mamat tu boleh ikut jalan kecik naik ke pergunungan dan akhirnya van yang dia pandu stuck, dan tak boleh bergerak. Nak reverse pun tak boleh, nak ke depan pun tak boleh. Kona baring, memang baring tak bangun la lepas tu. Haha.

Tengok lah gambar di bawah. Gitulah keadaan van yang stranded di lorong kecik tu. Mereka gelar laluan itu "glorified goat track". Jalan kambing guna kut. Haha

Photobucket
Mana muat pakcik oi!



Akhirnya, Ziegler telefon bantuan kecemasan dan dia dibawa ke jalan selamat menggunakan helikopter (angkat kereta tu). Nasib baik dia ada handphone dan ada signal dalam hutan tu. Kalau celcom? Agak-agak ada signal tak? 

Photobucket



+ + + + + + +


Akhir sekali, satu pesanan khidmat masyarakat untuk semua pengguna GPS di mana-mana anda berada,

Photobucket
Lolzz! GPS Fail!!



SOURCE : Dailymail UK

3 feedbacks:

Azwan Azmi said...

kadang2 gps ni dia bagi short cut..tapi jalan shortcut nye amat menyeramkan

J. Abdullah said...

woahh kalau macam ni cara diorang rescue, gua pun nak gak. bila lagi nak naik kete yang kena angkut chopper weh? kahkah!

Miey said...

Begitulah jadinya jika software map GPS tak selalu update...

Lagi satu jgn suka sgt tick 'short cut' dn avoid toll biasanya jalan lama dan tidak selamat..

Link Exchange

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails