Wednesday, October 13, 2010

Kenapa Kau Soal?

Ajal maut di tangan Allah. Kita tidak tahu bila dan dimana. Cuma kalau boleh kita selalu mohon pada-Nya supaya ianya bukan di atas jalan raya. 

Cuma,

Kenapa setiap kali berlaku kematian, keluarga mangsa akan ditanya dengan soalan cliche seperti

"Ada tak arwah tunjukkan tanda-tanda sebelum pemergiannya?"

"Arwah ada buat benda pelik tak kali terakhir berjumpa?"

Come on lah uolls. Please stop asking soalan yang tiada siapa tahu jawapannya. Persoalan macam ini tak membantu lansung. Lagi tertekan adalah. Dah jadi habit wartawan kat Malaysia ni. 


4 feedbacks:

Hazzy Ishak said...

dah takde soalan dah nak tanya. alih2 soalan mcm ni gak keluar, kesian keluarga mangsa

lilacfla said...

i like. aku pun nak utarakan menda yg sama. kenapa nak tanya soalan-soalan macamtu?

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Kerana jawapan dari soalan yang mcm tu je yang boleh lariskan paper..

maslinamansor said...

mereka bukan jenis yang memahami...

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails