Tuesday, March 15, 2011

Tolong Baca dan Fahamkan

repost :

dear friends, pls stop spreading khabar angin sebelum usul periksa. kesian korang beli handphone mahal2, laptop canggih, pakai unifi ape kejadah semua tapi tak pandai guna aplikasi google. gunalah teknologi untuk kebaikan kita semua please. kthanxbai.


maksudnya :
1. Jangan sakan nak sms atau RT cepat-cepat. Saya tahu rakyat Malaysia ni raja Undi SMS, pantas je tekan keypad handphone tu.
2. Sebab penyebaran berita-berita palsu macam ini la jadi kes naik harga barang. Macam rumours gula la, dan sebagainya. Silap-silap sebab khabar angin ni harga payung naik..kan?
3. Kata nak jadi blogger berhemah la ape bala lah, jadi janganlah main RT je. Tahu la kamu ada followers ramai, popular la katakan. That will create fear among others tau.
4. Teknologi ada, GUNA LAH! Akal pun ada, GUNA LAH!

2 feedbacks:

LORD ZARA 札拉 said...

Sebab tu akan baca dulu sebelum terus RT.

eszol raar said...

will do

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails