Wednesday, August 24, 2011

Mercun Bola, Mercun Kebanggaan Kita

Al-kisah spesis mercun paling femes menjelang raya. Mercun bola, atau nama scientificnya, Balls of Fury. Sejak berkurun lamanya, mercun ini menghantui surat2 khabar di Malaysia. Mesti dapat coverage time-time nak raya ni. Hari-hari lain memang tak pandang..

Mercun bola ni level denjeres dia taklah tinggi sangat. Tapi acaner plak boleh ramai menjadi mangsa kepadanya? Aaa ini nak cecite cecita sikit ini. Nak main mercun kenalah berhati-hati. Dah bertahun dok kasi amaran, tapi masih ada yang putus jari, putus teloq, putus harapan, putus cinta, dan macam-macam putus lagi.

Photobucket
Aaa cani la rupanyer mercun bola. Ada yang memang bentuk cam bola sepak.


Photobucket
Since banyak kes tangan meletop, adalah tidak digalakkan bakor cenggini


Photobucket
Amik la jarak selamat 2m dari mercun bola ketika nak bakor nak bakor


Photobucket
Hasilnya, tiada lagi berita sedih menjelang tayangan perdana Karipap-karipap cinta


Jadi kengkawan sekalian, berhati-hatilah main mercun. Hape yang baguih sangat main mercun tu? Korang komplen kerajaan membazir duit buat itu ini, tapi yang kome dok bakor duit tiap kali hari raya tu apa kes? Tak ke membaziaq namanya tu. Mercun skang bukan muroh cam dedulu kala, berpuloh hengget tahuuu?

Sekian
Mercun Bola, Mercun Kebanggaan Kita

1 feedbacks:

Jiji-Fify said...

tu la. asal tiba musim raya je, ada la cerita2 putus2 camni. :(

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails