Wednesday, November 30, 2011

PROTON SAGA FLX SE Dilancarkan! RM49,899

SAGA FLX SE 1.6 CVT FRONT


SAGA FLX SE 1.6 CVT REAR


Ribut takde, ape takde..tiba-tiba sudah dikhabarkan PROTON SAGA FLX SE 1.6 CVT dilancarkan. Harga yang ditawarkan ialah RM49,449 untuk warna Solid dan RM49,889 untuk warna Metalik. Seperti yang sudah dispyshot sebelum ini, hanya dua warna untuk model ini iaitu Fire Red dan Solid White. Namun kita hanya boleh melihat kereta tersebut di showroom bermula esok (1 Disember). Seperti yang sudah aku tulis sebelum ini, perbezaan ketara ialah pada enjin 1.6 Campro IAFM dengan transmisi 6 kelajuan CVT, sport rim 15 inci, bodykit berwarna Warm-grey dan kemasan leather untuk interior. Selain itu terdapat juga perbezaan skema warna interior seperti SAGA SE dahulu.

SAGA FLX SE 1.6 CVT INTERIOR


Dikhabarkan PROTON hanya akan mengeluarkan 500unit setiap bulan untuk model Special Edition ini. Kepada yang berminat, boleh serbu Proton Edar esok untuk melihat model ini dengan lebih dekat. Secara peribadi aku suka warna merah Fire Red ini. Memang berbeza dengan warna kereta lain. Nampak eksklusif dan sporty.


kredit gambar : Paultan.org & Funtasticko Design
p/s : kenapa gambar official Proton ini macam over-saturated eh? merah dia tak sama dengan actual..hehe - SUDAH UPDATE GAMBAR BARU!

1 feedbacks:

firahadifa said...

hrmmm.. bole tahan !

Post a Comment

Sila komen dengan bernas dan pandangan korang amatlah dialu-alukan

Related Posts with Thumbnails